Regndroppsmassage av Olof E. Liljeström

Raindrop

Att applicera ett tryck på olika delar av kroppen, främst muskler och bindväv, har sedan urminnes tider använts för att minska smärta och funktionsnedsättning samt att uppnå välbefinnande och bättre livskvalitet. I dagligt tal kallar vi det massage men bakom det namnet gömmer sig en mängd olika tekniker. Gemensamt är dock den teoretiska mekanismen för att massage skall ge effekt. Genom att bearbeta mjukvävnadenen ökar blodcirkulationen. Därmed frigörs hormoner och eventuellt andra läkande ämnen. Det sker även en förbättrad borttransport av slaggprodukter från vävnaden. Alltså en yttre påverkan som ger inre systematisk effekt.

Olof E. Ljungström, som är rektor för Göteborgs Massageskola och har en gedigen erfarenhet från området, tar i sin skrift REGNDROPPSMASSAGE (Raindrop Technique®) denna behandlingsform ett steg längre genom att i tillägg använda eteriska oljor och ändra massagetekniken till att bli systematiska och upprepade lätta beröringar. Det är oljorna som triggar de inre läkningsprocesserna.

Den 39 sidor korta boken beskriver detaljerat hur denna teknik utvecklats och på ett mycket pedagogiskt sätt hur själva behandlingen går till. Han tar oss steg för steg och olja för olja genom hela proceduren och man får en mycket god bild av hur behandlingen går till även om det självfallet inte kan ersätta en demonstration. Detta är en utpräglad fackbok för ”folk i branschen” som vill vidareutveckla sig men, även en icke fackman får en stark längtan att lägga sig på behandlingsbordet.

mer info på http://www.skola.ws

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s